2012. december 11., kedd

Egy finom Mézeskalács recept

Azt csiripelik a madarak, hogy ez egy nagyon finom Mézeskalács recept:

Hozzávalók:
80 dkg liszt
3 db tojás
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
25 dkg méz
1 csomag fűszerkeverék
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
3 kk szódabikarbóna

Elkészítés:
A mézet forrald fel a fűszerekkel, narancs, citrom reszelt héjával. Vedd le a tűzről, majd tedd bele a margarint, és lehűlésig kevergesd. A tojásokat verd fel a porcukorral, és a két masszát keverd össze. Majd add hozzá a liszt 2/3-ad részét és a szódabikarbónát. Végül a maradék lisztet is tedd hozzá, és rakd a hűtőbe. Másnap kiveszed, kinyújtod, lehet a formákat szaggatni.
Ha keményebb süteményt szeretnél, mert dísz lesz a fán, az ablakon, a bejárati ajtón, vagy akárhol, akkor vékonyabbra nyújtsd, 2-3 mm legyen, és süsd meg jól. Ha puhát szeretnél, hogy senki foga ne törjön bele, akkor 4-5 mm legyen, és közepesen süsd csak meg.

Sikeres sütögetést mindenkinek!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...