2012. szeptember 17., hétfő

Szeleburdi shabby chick

Ha már volt vintage, akkor legyen SHABBY CHICK is: ez a szeleburdi, szabad, romantikus, nőies stílus biztos sokatok kedvence.
A vidékies jellegű lakberendezés egyik irányzata ez a stílus, bár érdekes módon az Egyesült Államokban - ahol már a kilencvenes években virágzott ez a trend - kifejezetten városi környezetben terjedt el, Los Angeles és San Francisco volt a fellegvára.

Valójában, ez a lakberendezési vonal Nagy-Britanniában született hatalmas vidéki házakban, célja az átfogó elegancia elérése. Jellemzően megtalálhatóak voltak a gazdagon díszített, de megfakult kárpitok, függönyök és a több réteg festék alól előtűnő kifinomult bútorok. Az eredeti shabby chick enteriőrökről  úgy gondolták, hogy önmagukban is műalkotások.

Mi jellemző a stílus bútoraira? Az antik, elnyűtt hatás érdekében több lekopott vagy koptatott festékréteg; gyakoriak a mázolt, lakkozott, repedezett felületek; a rozsdafoltok és a foszló anyagok.
Ami a textil- és színhasználatot illeti, jellemző a fakó, virágmintás, pasztellszínű lenvászon illetve pamut; a csíkos és a virágos anyagok egymásra pakolása, egymás melletti használata.
És ki ne hagyjuk a gyönyörű vágott virágokból álló csokrokat! A lakás alapszíne egyébként a fehér, árnyalatait használja a bútorokon, a falakon (tojáshéj, szürkék).

Ha nem akarod, hogy túlsúlyban legyen a feminin hangulat, akkor más stílusjegyű bútorokkal tompíthatod a romantikus hatást. A koptatással pedig vigyázzunk, nem kell minden szekrénynek, széknek, asztalnak lepattogzottnak lennie!

Képek:











Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...