2011. december 1., csütörtök

A szín ábécéje: a barna

A mai színünk első hallásra és látásra sokaknak semmitmondó és unalmas lehet, pedig a maga természetességével és nyugalmával magában hordoz egyfajta luxust és eleganciát. A BARNA a föld, a faanyagok színe, állandóságot, hovatartozást, biztonságérzetet fejez ki, tradicionális szín.

Pozitív barna kulcsszavak: szilárdság, megbízhatóság, önuralom, józanság, gondoskodás, magabiztosság, hűség, bizalmasság.
Negatív barna kulcsszavak: önbizalom hiánya, visszahúzódás, depresszió, frusztráció, elégedetlenség, meddőség, hervadás kényszerképzete.


A barna két lábbal a földön jár, tehetséges, és megállja a helyét. A barna olyan biztonságos, mint egy ház. A barna a föld sója. Hűvös és megnyugtató, az önuralom színe. A barna mindenekfölött stabil. Talán nincs sok izgalom a barna körül, annál több az egyszerű, józan ész. Biztonságban lenni, ez a barna szenvedélye.
A barna csöndes magabiztossággal éli az életét. A barnában van egy kevés vörös. A barna megőrzi titkait, nem kockáztat. A barnának meg kell értenie a helyzetet, mielőtt cselekszik. Amikor eufória uralkodik el, és légvárak épülnek magasan a felhők között, a barna kijózanít.

A barna mélyen gondolkodó. A barna megérti, hogy az élet többet rejt, mint azt bárki láthatná. Az összpontosítás mélységével bír. A barna rezgésével dolgozó egyén igen szorgalmas. Ha valaki olyat szeretnénk alkalmazni, aki megbízható, hűséges és szilárd, és felbukkan egy jelölt, aki barnát visel az interjún, ő lehet a mi emberünk, akár férfi, akár nő. A barna nem fog cserbenhagyni. A barna hatása alatt álló képes arra, hogy úgy dolgozzon, mintha a jobb kezünk lenne. A barna tartja a várat, amíg távol vagyunk, anélkül, hogy a pozíciónkra törne, és boldogan visszaadja, amikor visszatérünk. A barna nem vágyik a rivaldafénybe, szeret a színfalak mögött dolgozni. Ha rámenős üzletkötőre van szükségünk, a barna az emberünk.

A barna a jóllétért keményen küzdő szín. A barna magánélete igen nehéz is lehet. Az életet gyakran valamiféle küzdelemként éli meg. A barna annyira el tud merülni a munkájában, hogy szélsőségesen céltudatossá válhat, és ez magába fordulóvá teheti. Gyakran szenved fájdalmas helyzetek és problémák miatt, amiről a barna úgy érzi, senki és semmi sem tudja megoldani. Depressziós lesz, és az élet hanyatlásának a rögeszméje keríti hatalmába. A barna nem szeret sokat utazni, jobban szereti a saját környezetét. A barna nem szereti, ha felborul az élet rendje. A barna rejtett képességekkel rendelkezik. A barnának szüksége van a rózsaszín és az arany táplálására, hogy kifejlessze bizalmát. A barna szeret szilárdnak látszani.  A barna mindennel rendelkezik potenciálisan. A barna úgy próbálja meg biztonságossá tenni az életét, hogy mozdulatlanná és állóvá teszi. Félelemtől űzve ahelyett, hogy szembenézne a problémákkal, legyenek azok bármilyenek, a barna hajlamos az elvonulásra. Ez okozhatja, hogy a barna a téli álom színe.

A barna szín az otthont meleggé teszi, biztonságot nyújtó barlang-érzésünk lehet egy ilyen alapszínű környezetben. A barnának rengeteg hangulata van. Természetközeli árnyalatok, gondoljunk csak a földszínekre, a gesztenyére, az állatok bundájára, a talajra, az avarra, a fakéregre. Az élénkebb barna árnyalatok (amelyek sárgásak, vörösesek) az őszre emlékeztetnek, és nagyon jól illenek a rusztikus tárgyakhoz. A barnát nevezhetjük súlyos színnek, azaz összenyomja a teret, megvilágítására meleg fények a legjobbak. A világos árnyalatok, mint a bézs, a krém, a drapp természetes és semleges benyomást keltenek, ezekre a színekre nyugodtan rábízhatjuk magunkat, ha nem szeretünk kísérletezni a színekkel. És tekintettel arra, hogy nem élénk szín, könnyű mellé társítani bármilyen más színt, alig van amelyikkel ne illene össze.

Inspiráló barnák:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...