2011. november 27., vasárnap

A szín ábécéje: a narancssárga

Ma az egyik legizgalmasabb és legfeltűnőbb szín lesz terítékünkön: a NARANCSSÁRGA. Ez a szín ötvözi a piros által sugalmazott energiát és a sárga boldogságát.
Az emberi szem számára a narancssárga egy nagyon meleg szín, így a forróság érzetét kelti, és általában az örömmel, a napfénnyel és a trópusokkal kötik össze. A narancssárga növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, élénkítő hatású és növeli a szellemi aktivitást. A narancssárgáról az egészséges étel jut eszünkbe, és az étvágyunkra serkentő hatású. Az ősz és az aratás színe.

Pozitív narancssárga kulcsszavak: melegszívűség, nagylelkűség, tolerancia, szabadság, függetlenség, vidámság, fáradhatatlan energia, rettenthetetlenség, igazságos, társaságkedvelő.
Negatív narancssárga kulcsszavak: pesszimista, túl büszke, magamutogató, élősködő, félrevezető, elnéző önmagával szemben.

A narancssárga a belső ösztönvilágunk, a szakrális csakra színe. A képesség a szabadságra, a felfedezésre.
A narancssárga az élet fizikai szükségleteire összpontosít. Azt jelenti, elvesszük, amire szükségünk van. A narancssárga az önbizalom, a gyakorlati tudás, a fizikai megérzés. A sportolókhoz a narancssárga szín tartozik. Lendülettel bír és szélsőségesen kitartó. A narancssárga pozitív, optimista, a nagy fiatalító.
A narancssárga a barátság, ez a találkozók szíve-lelke. A narancssárga a csínytevő. Feltárja a mentalitást, szellemi energiával rendelkezik. A narancssárga képes arra, hogy a kreatív tevékenységeken keresztül megvilágítson. A narancssárga szeret főzni. Nagyon konstruktív. Ez a rakjuk-újra-össze szín. A narancssárga összezúz, feltöri a blokkokat, és ezáltal  szabadulást okoz.

A narancssárga kitágítja az életet, és nagyon céltudatos. A narancssárga továbblép, ez a válás színe. A narancssárgának ereje van, de nem a vörös testi ereje, annál sokkal kifinomultabb. Gyengéden ösztönöz. A narancssárga az összejövetelek színe, szereti a társasági eseményeket. A negatív narancssárga kisebbrendűségi komplexussal bír. Túladagolása korlátozhat és merevvé tehet. A narancssárga megsemmisíthet. Felszínre hozza a múltbeli események energiáját, amelyet be kell olvasztani ahhoz, hogy az események lezáruljanak. A narancssárgával szembeni idegenkedés jelezheti, hogy valaki nem vesz részt a társasági életben, különösen üzleti találkozókon, hivatali összejöveteleken, találkozókon. A narancssárga bátorít a következményekkel való szembenézésre. Elfogadja ami van, majd megváltoztatja.

A narancssárga szín a lakásban élénkítő, serkentő hatású, megjelenése intenzív, de a mennyiségét és a tónusát helyesen kell megválasztani. Inkább világos helyiségekben alkalmazzuk, és mivel nagyon energikus szín hálószobákban inkább csak egyes bútordarabokon használjuk, melyeket hangsúlyosabbá akarunk tenni.

A narancssárga egyik legközkedveltebb árnyalata a terrakotta. A barna és a vörös keveréke a mediterrán életérzést kelti az emberben. Natúr anyagokkal, fával, náddal, gyékénnyel remek összhangot teremtenek. A terrakotta falszín remekül kiemeli az elé állított világos színű, fehér tárgyakat. A legharmonikusabb párost a kovácsoltvas bútorokkal alkotja meg.

Képek:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...