2010. november 10., szerda

A tértisztításról

A fizikai nagytakarítás, rendrakás, lomtalanítás után elérkeztünk otthonunk, vagy akár munkahelyünk ENERGETIKAI SZINTEN TÖRTÉNŐ MEGTISZTÍTÁSÁNAK mozzanatához.
Épületeink megőrzik az energiák lenyomatait (akár generációk hosszú során át), azok mindenhol ott maradnak; az egész életterületet átitatják. Heves vita, veszekedés, harag - de bizonyos mennyiségű érzelmi hordalékot mindenki kivet magából nap mint nap; ezek feltöltik a tereinket szennyezett energiákkal. Biztos vagyok benne, hogy nincs olyan ember, aki rémes energiaszinten tengődő épületben szeretne élni vagy dolgozni.

A káros energia maradványainak foszlányai idővel kezdenek felhalmozódni, mint a szemétkupac. A torlaszok elállják a friss energia útját, és ugye már nem is kell mondanom, hogy az energiák elakadása hogyan hat életünk különböző területeire.

TÉRTISZTÍTÁST minden esetben végezzünk, ha új helyre költözünk, ha akadályoztatva érezzük magunkat az élet valamely területén - jóllehet az ismétlődő problémákat nem szünteti meg az eljárás, de tiszta energetikai viszonyokat hoz, amely hozzásegíthet a makacs gondok megoldásához. Nagyobb betegségek után az alapos tértisztítással friss energiákkal lehet feltölteni a teret. Válás, szakítás után is alkalmazzuk, hogy a múlt érzelmi energiáitól megszabadulva helyet teremtsünk egy örömteli új kapcsolatnak.

A munkahelyen a tiszta energetikai állapot a hatékonyság és a jó üzletmenet előfeltétele. A rendszeresen végzett tértisztítás segít a különféle elektromos eszközök, számítógépek által gerjesztett szennyeződések kiküszöbölésében is.

A tértisztítás egyfajta szertartás is, de nem tekinthetjük csak egy kínai babonának, hiszen a keresztény kultúrkörben is ismeretes a házak felszentelése.
Sokféle eltérő módon lehet elvégezni ezt a rítust, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik az a megoldás, amellyel szellemi-lelki azonosságot tud érezni. Lehet csengettyűzni, kitapsolni (a hangok rezgése az egyik leghatékonyabb tértisztító), tengeri sóval tisztítani; gyertyát, füstölőt, virágszirmokat használni.

Néhány alapvető dolgot azonban érdemes betartani:
  • csak egészséges állapotban végezhető; amikor jó fizikai, szellemi, érzelmi állapotban vagyunk
  • a vita indulati energiái szinte ellepik a belső teret, várjuk meg amíg lecsillapodnak a kedélyek
  • csak alapos takarítás után vágjunk bele, amikor már nincsenek rendetlenség-gócok a lakásban, és amikor már tudatosítottuk magunkban a kívánságainkat, hiszen a tértisztítással megnyitjuk az új események, történések előtt a kapukat
  • várandósan nem szabad saját magunk elvégezni a tértisztítást (különlegesen energiaigényes folyamat)
  • végezzük egyedül, vagy csak olyan ember társaságában, aki érti mi történik, mert egy kívülállónak bizonyos műveletek szokatlannak hatnak; ezenkívül igen fáradtságos egy egész családdal a sarkunkban elvégezni a feladatot
  • válasszunk fogyó holdra eső napot; könnyebben szabadulunk a már felesleges dolgoktól, az eredmény tartósabb lesz
  • a munkálatok előtt zuhanyozzunk le, de legalább mossuk meg arcunkat és kezünket folyó víz alatt
  • igyunk különösen sok folyadékot aznap
  • nyitott területen ne hagyjunk ételt, italt; azt a vizet se tartsuk elöl, amelyet tértisztításkor fogyasztunk
  • vegyük le az ékszereinket, lehetőleg mezítláb, vagy zokniban tevékenykedjünk
  • nyissunk ablakot vagy ajtót 

Hogy néz ki a tértisztítás a gyakorlatban? Maradjunk a legegyszerűbb folyamatnál:
  •  a főbejárattól kezdjünk végighaladni helyiségről helyiségre a falak mentén lentről derékmagasságig használjuk a csengettyűt (az alaphangjához képest tompább hangot fog adni ott, ahol negatív energiatorlasz van), vagy tapsolással tisztítsuk meg a falakat (ameddig jól visszhangzóan verődik vissza a taps)
  • a bejárathoz visszaérkezve folyóvízzel mossuk meg kezeinket
  • a tértisztítás után hangoljuk be spirituálisan lakásunkat gyertya meggyújtásával; éljünk az alkalommal és kezünkben a mécsessel mondjuk el kívánságainkat. A gyertyának az alapvető tértisztítás után minden nagyobb helyiségben ott a helye, fénye emeli a tér rezgéseit. Azonban vigyázzunk, csak huzatmentes, biztosan álló tartókban égessük, elalvás előtt pedig ne felejtsük eloltani!
  • az egész folyamat lezárásaként vegyünk egy langyos, sós fürdőt; használjunk tengeri sót, vagy termál kristályt.

Biztosak lehetünk benne, hogy a tér megtisztítása után alaposabb a térrendezés hatása, működőképesebbek  a feng shui orvoslás eszközei. A kettő kéz a kézben halad. Az egész feng shui tértisztítás nélkül félmegoldás, viszont ha már csak a tértisztítást elvégezzük, szinte azonnal érezzük a pozitív hatást!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...