2010. május 20., csütörtök

A világon minden - él

Elődeink a világ minden kultúrájában tudatában voltak, hogy a bennünket körülvevő természet eleven szervezet. A prána, od, orgon, életenergia, ki vagy csi mind egyről szól: A VILÁGON MINDEN -ENERGIA.
Egy ideje pedig már a tudósok is igazolták azt a tényt, hogy minden teremtett dolog valamiféle "elevenséget" rejt, és ugyanúgy egy rét, egy patak, egy híd, egy utca, egy szekrény, egy kép is hordozza és kifejezi az egyetemes energiát, befolyásolja környezetét, ezzel pedig hatással van életünk minőségére is. De hogy milyen mértékben és hogyan, erről több bejegyzés fog szólni.



Mivel környezetünkben minden él, a lakásunk, munkahelyünk, irodánk testünkhöz hasonlóan jó energiaellátottságot igényel.
A csi életenergia hatására működik az egész szervezet, a tápláló energia sorban áthalad az összes szervünkön. Egy nap alatt egy egész kört tesz meg. Mindenki hallott már az akupresszúráról, amivel a testben lévő energiatorlaszokat szüntetik meg, és ami után a szervezet látszólag teljesen más részén elkezdődik a gyógyulás. A feng shuit felfoghatjuk úgyis, mintha a környezetünk akupunktúrás kezelése lenne. A lakásunkban a csi-nek a bejárati ajtótól belépve akadálytalanul végig kell áramolnia, úgy mintha egy táncospár végigkeringőzne benne.

Tipikus energiaáramlási problémát okoz, ha az ajtók az ablakokkal, erkélyajtókkal szemközt állnak; ezeken az energiapályákon a csi energiája túl gyorsan áramlik keresztül. De ugyanígy "táplálék" nélkül marad például egy hosszú, sötét folyosó. Bármilyen szépek a hatalmas ablakfelületek, hátrányosak lehetnek, ha a szobában egy talpalatnyi hely sincs, ahol száz százalékig védettnek érezhetnénk magunkat. Ilyenkor a tudatalattink védtelenséggel és félelemmel válaszol. Ha pedig valaki ráadásul egy ilyen "huzatban" tartózkodik huzamosabb ideig mondjuk egy kedvezőtlen bútorelrendezés miatt, akkor a rossz közérzet, a bizonytalanság órái megsokszorozódnak. Ezek a tudatalatti rossz érzések akár különféle testi tünetekben, például orr-, fül- és gégebetegségekben ölthetnek testet.

A feng shui segítségével felismerhetjük és orvosolhatjuk az energiaáramlás problémáit, a célzott beavatkozások pedig közelebb visznek a lakás egészére kiterjedő harmóniához, és nem utolsó sorban egészségünk megőrzéséhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...